Set on the eastern bank of Lake Rupanco, the Apus Kankay House uses its unusual shape to shield its inhabitants from Patagonia’s harsh elements.
Full-height glazing cap off living spaces to keep the focus on the dramatic landscapes.
When it comes to the weather, the first level blocks cold summer breeze, while the stairway helps deflect winter winds, and the section connecting the two levels protects the patio from both rain and sun.
Clad in Cor-Ten steel, the rugged facade add another layer of protections from the area’a extreme climate.
Photos: Marcos Zegers / Aguilo + Pedraza Arquitectos

Comments to: Apus Kankay House

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

Login

Welcome to Typer

Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
Join Typer
Registration is closed.